Glijbekisting & wegenbeton

Waar de omstandigheden het toelaten, gieten we uw borduren, greppels, fietspaden en zelfs de rijweg met de glijbekistingsmachine. Hiermee geniet u van stevige voordelen ten opzichte van de aanleg via de klassieke bekistingsmethodes of via het plaatsen van prefabelementen.

Een monolitisch gegoten blok in glijbekisting is veel beter bestand tegen de enorme torsie en wringkrachten die ze dagelijks ondergaan van vrachtwagens en zware voertuigen. Als wegenbouwer levert u hiermee een uiterst duurzaam en zowat onverwoestbare constructie op. 

Boordstenen, barriers en zelfs fietspaden die via glijbekisting hun plaats krijgen, blijven gevrijwaard van losrijden. Zo bespaart u uw klant van spoedige en dure herstellingswerken.

Waarom Aannemingen Sico?

Eigen glijbekistingsmachines, tooling en mallen. Ook voor complexe gietvormen

Wat is glijbekisting?

Bij glijbekisting levert een betonmixer voortdurend beton aan de glijbekistingsmachine. Het is dus een continu proces waarbij de machine één massieve betonvorm construeert. Onze glijbekistingsmachine legt daarbij stelselmatig een vooraf geprogrammeerd traject af.

3D-terreinmodel vervangt geleidingskoord

Bij het glijbekistingsproces van Aannemingen Sico is een geleidingskoord overbodig. De 3D-interface van onze machine leest immers 3D-terreinmodellen. Terwijl de machine de borduur of greppel plaatst, controleren en meten sensoren voortdurend de voorgekauwde parameters. Voor de ultieme precisie. Bij afwezigheid van een 3D-model creëert Aannemingen Sico er zelf één.


Door de afwezigheid van de geleidingskoord scoort u meermaals. U vermijdt een dag plaatsing van de koord en wint dus tijd. U vermijdt een bemoeilijkte aanvoer door de betonmixers die moeten uitkijken voor touwen en piketten. En bovenal blijven buurtbewoners en andere aannemers vlotte doorgang hebben tot hun huis en werkplaats. Zo houdt u ook hen gelukkig.
Veel glijbekistingsmachines vereisen vandaag nog een geleidingskoord. Onze machines en werkmethode bieden u dus een sterk voordeel.

Bij het glijbekistings- proces van Aannemingen Sico is een geleidingskoord overbodig.

Welke voordelen biedt glijbekisting?

  • Een besparing ten opzichte van de klassieke prefab methode.
  • De mogelijkheid om ook complexe vormen en zelfs korte afstanden snel te construeren.
  • Een sneller afgewerkt project wegens programmatie digitaal uitvoeringsplan in de machine.

Eigen glijbekistingsmachines, tooling en mallen. Ook voor complexe gietvormen.

Aannemingen Sico zet voor u een krachtig machinepark in. Zo is er de handige en flexibele machine voor glijbekisting van borduren, greppels en muren langs autosnelwegen. En de nieuwe Wirtgen SP25i voor de aanleg van wegen en straten tot 4m breedte via glijbekisting.
Bevat uw project de standaard gietvormen? Of staan er eerder complexe gietvormen gepland? Stuur ons gerust een schets. Aannemingen Sico maakt de mallen voor uw betonproject zelf, dus zijn uw complexe gietvormen wellicht mogelijk. Verduidelijk ons uw gewenste vorm en we schotelen u de beste oplossing voor.

Manuele aanleg als het moet

Laat de werf de inzet van de glijbekistingstechniek niet toe? Vertrouw dan op Aannemingen Sico voor de precieze en professionele manuele afwerking van uw betonproject.

Printbeton dat eruitziet als klinkers of kasseien

Met printbeton of stempelbeton creëert u een stenen look en heeft u een perfect alternatief voor klinkerverharding of natuursteen. Enerzijds geniet u van de betonsterkte en het onderhoudsvrije karakter. Anderzijds heeft u een ruime keuze aan motieven waarmee we het printbeton de look geven van klinkers, kasseien of kleiklinkers. Zo geniet u van het beste van de twee methodes.

Laat ons uw betonproject bekijken.