Uitgewassen beton

Uitgewassen beton oogt natuurlijk

Uitgewassen beton is een perfect voorbeeld van de manier waarop beton evolueert van rijwegverharding naar hoogwaardig esthetisch aantrekkelijk materiaal voor publieke ruimten. Architecten en ontwerpers maken dan ook meer en meer gebruik van uitgewassen beton voor de aanleg van vooral pleinen, maar ook van fietspaden, wegen en parkeerplaatsen.

Uitgewassen beton oogt erg natuurlijk, omdat de granulaten van het beton zichtbaar zijn. Een ruime keuze aan granulaten maakt verschillende natuurlijke kleuren mogelijk. Kleur, afmetingen en oorsprong van de granulaten, maar ook de gietvorm en de inwerkingsdiepte van de bindingsvertrager bepalen het uitzicht van het uitgewassen beton. 

Deze bindingsvertrager wordt op het pas aangelegde oppervlak verneveld. De mortel in de bovenste betonlaag gaat daardoor niet binden. Tussen 12 en 24 uren later wassen we het oppervlak weg. Daardoor komen de steengranulaten bloot te liggen en komen de natuurlijke kleuren en vormen helemaal tot hun recht. Accentuering van deze natuurlijke kleuren is bovendien mogelijk door extra kleurstof toe te voegen aan de betonmassa. Hierbij spreken we over gekleurd uitgewassen beton.

Laat ons uw betonproject bekijken.